جمعه, 10 فروردین,1403
ساعات کاری دفتر

9:00 تا 18:00

مطالب و مقالات حقوقی
تاریخ انتشار: شنبه 24 اسفند 1398
دعوای رفع ممانعت از حق (دعاوی تصرف)

 دعوای رفع ممانعت از حق (دعاوی تصرف)

رفع ممانعت از حق یکی از دعاوی سه گانه تصرف است.سایر دعاوی تصرف عبارتند از: رفع تصرف عدوانی و رفع مزاحمت.دعاوی تصرف ویژگی ها و اشتراکاتی دارند که می توان با مطالعه مطلب مختصر زیر مقررات آیین دادرسی مدنی (مواد 158 به بعد) از انها اطلاع پیدا کنید.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4739

دعاوی تصرف

 

جلوگیری از اعمال حق مالکیت (ممانعت از حق)

  • يكي ديگر از دعاوي مطرح در محاكم قضايي، دعواي ممانعت از حق و تقاضاي رفع ممانعت از حق مي باشد.
  • از آنجايي كه احتمال دارد اين دعوي با دعواي تصرف عدواني اشتباه گرفته شود فلذا تعريف دقيق و مرقوم شده در قانون آئين دادرسي در امور مدني به شرح ماده 159 اين مي باشد كه دقت لازمه در آن اختلاف اين دو مبحث را كاملاً آشكار مي كند. تقاضاي كسي كه رفع ممانعت از حق ارتفاق يا انتفاع خود را در ملك ديگري را بخواهد .
  • چنانچه كسي مانع استفاده از حقوق قانوني تان در ملك شما گرديده ، به عبارتي ديگر به شما اجازه نمي دهد كه مثلاً از زمين كشاورزي و يا ملك مسكوني خود استفاده كنيد لكن آن را در تصرف خود نگرفته باشد ممانعت از حق نموده و شماحق داريد نسبت به طرح اين دعوي در محاكم اقدام نماييد.
  • در دعوي تصرف عدواني، ديگري علاوه بر ممانعت از حق شما در استفاده از زمين، آن را در تصرف خود نيز نگاهداشته لكن در اين دعوي، فقط مانع استفاده از حق شما شده و آن را در تصرف نگرفته است.
  • خواهان در دعوي ممانعت از حق بايد اثبات نمايد كه موضوع دعوا قبل از خارج شدن ملك از تصرف وي و يا قبل از ممانعت و يا مزاحمت در تصرف و مورد استفاده وي بوده و بدون رضايت او و يا به وسيله غير قانوني از تصرف وي خارج شده است.
  • در دعوي ممانعت از حق، ارائه سند مالكيت، دليل بر سابقه تصرف و استفاده از حق مي باشد مگر آنكه طرف مقابل سابقه تصرف و استفاده از حق خود را به طريق ديگري ثابت نمايد.
  • دادگاه در صورتي رأي به نفع خواهان صادر مي نمايد كه به طور مقتضي احراز كند كه خوانده، ملك را عدواناً تصرف و يا مزاحمت و ممانعت از حق استفاده خواهان نموده است.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جستجوی مطلب مورد نظر

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره کلیک کنید.